Koronasertifikat

Koronasertifikatet er en dokumentasjon som viser om du er vaksinert med koronavaksine, om du nylig har gjennomgått koronasykdom og om du har en nylig negativ koronatest.

Illustrasjonsbilde av koronasertifikat
Hva er koronasertifikat?

Koronasertifikatet inneholder QR-koder med opplysninger som viser om du er vaksinert med koronavaksine, har en nylig negativ koronatest og/eller har nylig gjennomgått koronasykdom.

Hvor finner jeg koronasertifikatet?

Dersom du har et norsk fødselsnummer eller D-nummer, finner du sertifikatet ditt ved å logge deg inn på Koronasertifikat - helsenorge.no

Du logger deg inn med elektronisk ID, og kan bruke enten BankID, BankID på mobil, Buypass ID på smartkort, Buypass ID i mobil eller Commfides e-ID.

Utskrift av koronasertifikat

Trondheim kommune kan bistå med utskrift av koronasertifikat
for ikke-digitale brukere dersom man har norsk
personnummer eller D-nummer. Du trenger ikke en avtale for
å få utskrift av koronasertifikat. Du må ta med legitimasjon og du må møte opp personlig i Erling Skakkes gate 25.

Trondheim kommune har ansvar for å sikre at bare rette person får utlevert sertifikat. Søk/oppslag og utskrift av koronasertifikat skal bare utføres etter anmodning fra innbygger, mens innbygger er fysisk til stede.

Bekreftelse på testresultat

Trondheim kommune utsteder ikke bekreftelser på positive eller
negative tester. Har du behov for dette må du kontakte en privat aktør.

Etterregistrering av koronavaksiner tatt i utlandet

Trondheim kommune kan bistå med etterregistrering av koronavaksiner tatt i utlandet dersom vaksinene er godkjent i EU samt noen koronavaksiner som er forhåndsgodkjent av WHO. Ring 90 50 90 52 for å bestille time. Adresse: Erling Skakkes gate 25.

Du må ha med troverdig, skriftlig dokumentasjon på koronavaksinen. Det kan være:

• Vaksinasjonskort som inneholder identifikasjonsnummer, vaksinasjonsdato og vaksine. Det bør også inneholde: batchnummer*, vaksinatør og signatur.
  • Koronasertifikat utstedt i EU/EØS (EU digital COVID Certificate) kan brukes som tilleggsdokumentasjon. Merk at dette kun er dokumentasjon på siste dose.

Ring 90 50 90 52 for å bestille time. Du må møte opp personlig i Erling Skakkes gate 25.

Bekreftelse på vaksinasjon og / eller koronatest for personer uten norsk personnummer eller D-nummer

Trondheim kommune kan skrive bekreftelse på koronavaksiner tatt i kommunen for personer som ikke har norsk personnummer eller D-nummer. Vi kan også bistå med bekreftelse på positiv og negativ PCR-test for denne gruppen. Ring 90 50 90 52 for å avtale tid. Adresse: Erling Skakkes gate 25.

Sist oppdatert: 18.11.2022