Familiearrangement

Familiearrangement

Familielørdag på biblioteket

Noen lørdager i året samarbeider Kulturenheten og bibliotekene om et gratis familietilbud på bibliotekene.

Konsert med Mandarinsaft

Lørdag 7. oktober kl. 11.00 på Ranheim bibliotek 
Lørdag 7. oktober kl. 13.00 på Moholt bibliotek 

 

D-U-K - De Unges Kunstverksted

Kulturenheten og Kjøpmannsgata Ung Kunst (K-U-K) inviterer noen søndager i året til kunstverksted for barn i verkstedet på galleriet. Datoer og innhold blir annonsert i god tid før det skal være.

 

Barnas verdensdag

På Hovedbiblioteket - 1. oktober 2023 kl. 12.00 - 16.00

Barnas verdensdag er en gratis internasjonal familiefestival – en fargerik møteplass med kulturuttrykk fra ulike steder i verden.

Mer informasjon legges ut på siden vår på Facebook

Utfyllende informasjon

På Barnas verdensdag kan man oppleve kulturuttrykk fra mange verdenshjørner gjennom å prøve selv på verkstedene, se barn som opptrer på Barnas Scene, ulike aktiviteter, mat og utstillinger. Rom som er pyntet til trengsel og markedsplasser som lukter av god mat, krydder og te forsterker opplevelsen av å være på reise. Barnas verdensdag passer for både store og små i familien. Det er ingen aldersgrense og alle aktiviteter er gratis!

Nettverket Barnas verdensdager og Oslo World

Barnas verdensdager ble arrangert for aller første gang i Oslo i forbindelse med Oslo World (den gang Verden i Norden) i 1998. Barnas egen festival i festivalen har blitt arrangert årlig som en integrert del av Oslo World helt siden starten. Fra 2008 begynte Barnas verdensdager å spre seg ut over hele landet. Med stort hell har BVD blitt til et landsdekkende nettverk av lokale arrangører. I 2019 ble det arrangert BVD på 18 steder i Norge. Trondheim hadde Barnas verdensdag for første gang i 2011. Vi har hatt besøk av mange spennende artister, flinke barn og et stort og nysgjerrig publikum. Arrangementet er et stort samarbeidsprosjekt på tvers av ulike kulturer, med mange spennende kulturuttrykk.

Les mer hos Barnas verdensdager Norge

Barnas verdensdag i Asker har laget en liten filmsnutt som beskriver arrangementet på en fin måte.

English

Children’s Art Exploration Day (Barnas verdensdag) is a family festival where the whole family can travel around the world, for free. At the Children’s Art Exploration Day you can experience cultural expressions from many corners of the world through the different workshops, by watching children’s performances on our Childrens Stage, varied activities, food stalls and exhibitions. Rooms which are heavily decorated and marketplaces where you can smell food, spices and tea enhances the experience of being on the road. Children’s Art Exploration Day is suitable for the whole family. There is no age limit, and all activities are free!

Like us on Facebook!

Children’s Art Exploration Day in Asker has made a short presentation of the event.

Bilde av barn som tegnerBVD-logoBilde av to barn på som spiller på djembe

JuleVoll

I flere år på rad har Kulturenheten i samarbeid med Voll gård og Strinda frivilligsentral arrangert JuleVoll - en juleforestilling på låven på Voll gård. Det har etter hvert blitt en veldig populært forestilling for de minste barna og familier i Trondheim.

JuleVoll tilbyr forestillinger for barnehager og skoler på hverdagene og familieforestillinger i helgene. I tillegg har vi også noen få lukkede forestillinger for foreninger og bedrifter.

JuleVoll foregår i desember hvert år. Les mer på Opplevelsesvoll sine nettsider.

Andre familietilbud

Juba Juba-festivalen

Juba Juba er Midt-Norges største barnefestival som braker løs i Festningsparken. Bli med på en fantastisk helg fullstappet med musikk, teater, dans, litteratur og aktiviteter for hele familien! Her vil alle i familien kunne kose seg med et mylder av gode kulturopplevelser, lek og moro. Les mer om festivalen på festivalens egne nettsider.

Se for øvrig TRD-Event sine sider som omhandler tilbud for barn.

Kontakt oss

Kulturenheten har ansvar for kulturtilbud for barn.

Avdelingsleder Barnekultur Sissel Nestvold Telefon: 41 30 57 47. E-post: sissel.nestvold@trondheim.kommune.no.

Lik oss på Facebook - der blir alle våre arrangement lagt ut

Oversikt over ansatte som jobber med familiearrangement

Katrine Amble (Opplevelsesvoll) Telefon: 91 76 00 49, E-post: katrine.amble@trondheim.kommune.no

Ellen Sterten (Familielørdager på biblioteket) Telefon. 97 99 59 27, E-post: ellen.sterten@trondheim.kommune.no

Rolf Bjarne Jensen (Barnas Verdensdager) Telefon. 95 26 37 46, E-post: rolf-bjarne.jensen@trondheim.kommune.no

Sist oppdatert: 10.05.2023

Gå til toppen

arrow_upward
A03-P1-EPI004